Saturday, August 28, 2010

Tuan Pengarah oi! Ni nak buat report tak? Nak kena ambik tindakan AJK Surau ni! Sita surau ni boleh tak?
29 August 2010
Gambar ni aku dapat dari twit pic - posted by chegubard ...


Mana ulama umNO Jamil Khir ... esok buat statement dalam Utusan Meloya korang tu, Rosmah memberi tazkirah di dalam masjid tanpa menutup aurat.

Dan ramai lagi umat Islam yang sedang mendengar tazkirah tersebut juga didapati TIDAK munutup aurat ...
Utusan Meloya, esok keluarkan gambar ni muka hadapan dengan tajuk 'ISTERI PERDANA MENTERI TIDAK MENUTUP AURAT DI DALAM MASJID"

Lepas tu Jamil Khir akan keluarkan kenyataan ... itu tindakan BERDOSA ... tidak menutup aurat di dalam masjid pula tu ...
Ada berani ke Jamil Khir? .....
Kahkahkah ...

3 comments:

 1. hmm.. aku tak tau la..pandai betul DAP (orang kafir) ni punya strategi nak pecah belahkan Islam kat Malaysia ni.. Diaorang ni macam Yahudi, strategi cukup kemas dan tersusun, memang alasan nak bagi bantuan kepada surau. Yang kita ni dek kerana sumbangan yang tak seberapa sanggup bercakaran. Kalau kat Indonesia dek kerana secupak beras agama Islam sanggup digadaikan.

  Akhir sekali orang Islam yang berpecah belah. Yang ni kata boleh & yang ni kata tak boleh walaupun dengan hujjah & dalil yang kuat.

  Aku menyeru mari kita sama-sama buat Solat Istiharah untuk Allah bagi kita petunjuk jalan kebenaran, rak kira pemerintah atau pembangkang yang betul. Allah sahaja yang Maha Mengetahui.

  Aku tak menyokong mana-mana parti BN atau PR tapi demi kepentingan agama Islam yang semakin berpecah belah dek strategi yang begitu halus dilakukan oleh musuh-musuh Islam yang nak tengok kita berpecah belah, satu demi satu isu dimainkan sehingga kita berpecah belah senangkan mereka dalam hati berkata 'PADN MUKA KO ORANG ISLAM'.

  Wahai Umat Islam, sedarlah dan bangkitlah dari tidur. Kita sekarang sedang dilagakan, saling caci-mencaci.

  Akhir sekali aku ada satu Hadith yang perlu kita semua renungkan, Hadith tersebut berbunyi begini:

  Diceritakan oleh Abu Hurairah r.a. bahawa Rasulullah S.A.W. bersabda "Apabila umat-umatku mementingkan hanya dunia maka hati mereka luputlah dari mencintai Islam; dan apabila mereka berhenti daripada mendakwah kebenaran, maka luputlah mereka itu dari rahmat Allah; dan apabila mereka caci-mencaci catu sama lain, mereka tidak akan lagi dipandang Allah" (Riwayat al-Tirmizi).

  Wahai umat Islam kat Malaysia, sedarlah kita sekarang ini sedang diperkotak katikkan oleh orang kafir. Barsatulah berlandaskan Al-Quran dan As-Sunnah.

  Wallahua'lam..

  ReplyDelete
 2. Pemecah belah org melayu di malaysia ialah penjajah zionis inggeris.Kemudian di teruskan oleh boneka mereka umngok.Ini fakta yg terang lagi nyata.

  Golongan assobiyyah melayu juga menjuarai segala tindakan racis demi menghalang kaum lain dari berbaik2 dgn umat Islam.

  Islam dan melayu adalah dua golongan yg jauh berbeza.Tiada titik pertemuan atau penyatauan antara melayu dgn Islam.

  Org yg celik akan dgn mudah dpt melihat permainan umngok dlm memecah belahkan bukan shj umat Islam malah rakyat malaysia yg berbilang kaum dan agama.

  Sesapa yg masih nak syok sendiri teruskan lah.........

  ReplyDelete
 3. dah memang tugas sebagai wakil rakyat kena jumpa rakyat yang dia wakili tak kiralah muslim or non-muslim...yang mana kena bantu, dia bantulah...

  takut sangat dengan orang non muslim kalau-kalau ada agenda tersembunyi seolah Allah tu tak mengetahui dan tak nampak apa yang sedang berlaku...

  perbuatan macam ni bukan mengajak non muslim memahami Islam tapi memberi gambaran yang buruk pada non muslim...

  inilah problem orang Islam versi MELAYU atau lebih tepat versi UMNO

  ReplyDelete